FOOD REVIEW #2 – ‘De Heerlijckheid’, Hengelo

Restaurant De Heerlijckheid
Molenstraat 8, 7551 DC Hengelo

Zondag, 26-04, 17:00 – 18:30

Twee maanden voor dit etentje wilde ik m’n vriend Kevin verrassen met een diner en kwam ik via VakantieVeilingen terecht bij De Heerlijckheid in Hengelo. Voor omgerekend nog geen 15 euro per persoon zouden we een driegangendiner geserveerd krijgen. Nou, daar zeg ik geen nee tegen. Dat het reserveringssysteem van VakantieVeilingen verder een beetje krom is, waardoor we er pas twee maanden later voor het eerst in het weekend terecht konden, vergaten we maar snel.

Om 17:00 al uit eten gaan heeft niet mijn voorkeur, maar het was niet anders. En dus was het op een druilerige zondag tijd om dit restaurant te bezoeken. We hadden allebei zoiets van, weet je, we hebben er amper wat voor betaald dus we verwachten er ook niet teveel van. Toch hoop je stiekem natuurlijk dat het wél echt heerlijk en leuk is, zodat je er misschien in de toekomst vaker heen kunt. Of dit het geval was, lees je hieronder.

Het restaurant is aan de kleine kant, maar daardoor wel heel knus. De open keuken geeft je de kans om rechtstreeks de keuken in te kijken en de koks het eten zien te bereiden. De mooie kroonluchters aan het plafond in combinatie met de reusachtige spiegels aan de muur en de grote bloemenvazen, geven je een haast koninklijk gevoel.

IMG-20170226-WA0017

Bij binnenkomst werden onze jassen aangenomen en konden we plaatsnemen aan een chic gedekte tafel. Ik ben iemand die dan lekker even wil zitten, de kaart rustig even wil bekijken, rustig wat wil drinken… Dan is het jammer als de bediening al na 3 minuten komt aanlopen om te vragen wat we als voor, hoofd én nagerecht willen. Mijn eerste reactie was: ”Oh, maar meneer, ik kijk liever na het hoofdgerecht even wat ik als toetje wil” (dat vind ik vrij normaal), maar ik kreeg een duidelijk antwoord: we moeten het nu al weten. Hmmm, oké, dan maar snel een beslissing maken. Ik vond dit wel vervelend, het voelt gehaast; alsof ze ons zo snel mogelijk weer weg wilden hebben.

Wij zouden Rianne en Kevin niet zijn als we de kaart niet al uitgebreid bekeken hadden, dus oké, we wisten deels al wel wat we wilden eten. Maar toch.

Aangezien we toch heel weinig hadden betaald voor dit diner, en bij binnenkomst al mega trek hadden, bestelden we een plankje brood vooraf. Nogmaals werden we vervolgens erop gewezen dat het deze avond snel zal gaan, want binnen vijf minuten stond de plank op tafel. De broodjes waren warm, dat is een pluspunt, en er zaten lekkere toppings bij.

IMG-20170226-WA0026 (1)

Bij een broodplankje denk ik aan lekker even wat eten, rustig aan, maar – ik had het kunnen weten – toen we de broodjes nog niet op hadden kwamen de voorgerechten er al aan. Ik bestelde als voorgerecht champignons in Twents bierbeslag met een huisgemaakte warme knoflooksaus, Kevin nam gegratineerde mosselen met prei, tomaat en huisgemaakte kruidenboter.

Ik ben echt gek op champignons, en ik vond ze ook erg smakelijk – maar wel wat vlak. Heel veel smaak had het krokante laagje eromheen niet, gelukkig was er nog de knoflooksaus. Die was wel erg lekker! Voor Kevin was het zijn eerste keer mosselen, maar die bevielen hem goed. De porties waren goed.

Inmiddels hadden we door dat dit een snelle avond zal worden, dus keken we niet verbaasd op toen de hoofdgerechten ook al vrij snel kwamen. Ik had als hoofdgerecht gegrilde kipfilet, belegd met Twents gedroogde ham, tomaat, en gegratineerd met romige brie. Kevin nam de mixed grill; gegrilde varkenshaasmedaillon, kogelbiefstuk en kipfilet op een bedje van champignon, ui en paprika. Daarnaast kregen we er een salade en aardappelpartjes bij.

collage33

Voor – hoofd – na

Bij ‘gegratineerd’ denk ik aan de brie die helemaal als een soort korst over de kipfilet heen zit, maar nee. Ik kreeg ruwweg wat dikke plakken brie er bovenop, een tegenvaller. De kip was lekker gegrild, en het was ook heus smakelijk, maar heel bijzonder was het niet. Kevin zijn vlees was ook erg lekker, dat wel, maar al met al was het een beetje mwoa. Het kon spannender.

Ik moet het nu echt even over de bediening hebben. Want sorry, maar die was écht HEEL ongemakkelijk. Je moet je voorstellen, dat in het midden van het restaurant een soort lange, hogere tafel staat waar je met hogere stoelen ook aan kon zitten, maar op het moment dat wij er waren zat daar niemand. Het personeel wilde, blijkbaar, heel goed in de gaten houden hoe ver iedereen was. Tot grote ergernis van ons, liepen ze dus echt constant rondjes. Zo erg dat we ons serieus afvroegen of ze inmiddels niet duizelig zouden worden. En als ze dan langsliepen, keken ze echt met de nek half omgedraaid of je het bord al leeg had, en als het dan zover was, lieten ze het soms ook nog liggen. Om bij het volgende rondje, of die daarna, het twijfelachtig toch maar mee te nemen. Normaal erger ik me niet zó snel aan personeel, maar dit was echt heel apart. Ergerlijk gewoon. Zoals je leest, heb ik me behoorlijk geïrriteerd. Maar ergens was het ook wel hilarisch. Wij konden er op zich wel om lachen, maar irritant was het wel.

Na het hoofdgerecht zaten we eigenlijk best vol, maar ergens had ik ook geen zin om het personeel aan te spreken om te vragen of het nagerecht nog even kon wachten (het ‘waarom’ hoef je je niet meer af te vragen na de vorige alinea, denk ik ;)). Als nagerecht had ik een sorbet ‘De Heerlijckheid’ besteld met vers fruit met sorbetsaus, vanille ijs, mango sorbetijs en slagroom, Kevin nam de arretjescake met een coulis van rood fruit, vanille ijs en slagroom. Over mijn nagerecht kan ik wel echt alleen maar positief zijn, want het was echt lekker. Niet heel spannend, maar vooral die mango sorbetijs was echt hemels. Ook Kevin vond zijn nagerecht erg lekker en was blij dat de arretjescake enigszins in de buurt kwam met de arretjescake die hij vroeger wel eens at ;).

Al met al – ik zou De Heerlijckheid op dit moment niet aanraden. Ik kan me indenken dat je als restaurant zijnde liever niet heel veel investeert in de klanten die komen via VakantieVeilingen, maar als je dat dan toch al niet wil, doe dan gewoon niet mee aan die acties. Als wij nou een super ervaring hadden, wilden we er graag de volle pond voor neerleggen. Maar nu? No, thanks!

Plus & min
+
 Eten was prima
+ Lekkere wijn
+ Mooi restaurant
Personeel (!)
Snelheid van het serveren van de gerechten, opgejaagd gevoel

Cijfers
Ligging: 7
Eten: 7,5
Bediening: 4
Keuze: 7,5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 7,8 (thanks to VakantieVeilingen)
Sfeer: 8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s